--
  

Stichting Koekeloere
Opgericht in juli 2007, heeft als doel de kennis over én het voorkomen van flora en fauna te vergroten. 

Stichting Koekeloere heeft als aandachtsgebied  Nationaal Park De Meinweg. Mede door de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers, de financiële bijdrage van de donateurs en Nationaal Park de Meinweg, kunnen wij projecten organiseren die ons doel ondersteunen.

Op de Meinweg houden we ons onder meer bezig met het monitoren van vogels, dag- en nachtvlinders en kevers.

Bezoek de website van Nationaal Park de Meinweg

Nationaal Park de Meinweg bestaat uit een voor Nederland uniek terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Twee beken vormen de grens met Duitsland, tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. Meer info klik hier

Actuele informatie over waarnemingen in Nationaal Park de Meinweg vindt u op:

meinweg waarneming.nl

Meinweg Ecotop

De Meinweg Ecotop is een grensoverschrijdend symposium waarin onderzoekers resultaten tonen van hun onderzoek naar de flora en fauna in de grensstreek. De organisatie is in handen van Nationaal Park de Meinweg, het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Biologisch Station Krickenbecker Seen en Staatsbosbeheer en Stichting Koekeloere.  

De Meinweg Ecotop 2021 wordt dit jaar gehouden op zaterdag 9 oktober 2021 te Niederkrüchten. Meer info klik hier 


Op weg naar een Avifauna NP de Meinweg....

De wens van Stichting Koekeloere is, om op termijn, een boek samen te stellen over de vogels van Nationaal Park de Meinweg. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de avifauna vorm te geven. U kunt de ontwikkelingen volgen op de "Stavaza Avifauna Meinweg"-pagina. 


Geïnteresseerd in vogeltrek, volg onze activiteiten via onderstaande link

Volg de zichtbare vogeltrek op de Meinweg op de twee telpostenNP de Meinweg / Site nieuws


Terug naar overzicht

08-12-2020

Soorttekst van Blauwe kiekendief en Grijze wouw op de Meinweg toegevoegd

De Blauwe kiekendief is een voormalige broedvogel en wintergast op de Meinweg en kan worden waargenomen in de periode september t/m april. De soort maakt gebruik van de heideterreinen om er te slapen. De Grijze wouw is ee zeldzame dwaalgast die in juli 2020 is waargenomen.Terug naar overzicht
 
E-mailen
Map
Info