Meinweg Actueel 2015

Hier vindt u leuke meldingen, bijzondere waarnemingen met betrekking tot de flora en fauna van Nationaal Park de Meinweg in 2014. Overige waarnemingen, mits doorgegeven via waarneming.nl, vindt u terug via meinweg.waarneming.nl of de gelijknamige icoon op deze pagina. 


Terug naar overzicht

22-02-2015

Verrassende resultaten tijdens de tweede slaapplaatstelling Blauwe Kiekendief op de Meinweg

De voorspellingen zagen er niet best uit voor de ochtend van 21 februari 2015, regen en winterse buien, maar uiteindelijk viel het mee. Het was weliswaar geheel bewolkt, maar er stond weinig wind en het was droog bij een temperatuur van ongeveer 2° C.
Op de Herkenbosscherheide werden tijdens de tweede integrale telling slechts twee mannetjes waargenomen die beide om 7.33 uur in NO-richting vertrokken. Waar de drie exemplaren hebben overnacht die tussen 7.44 en 8.00 uur over het Gagelveld vlogen is niet duidelijk, maar vermoedelijk ergens tussen het Gagelveld en de Herkenbosscherheide. Het vrouwtje (ringtail) dat om 7.45 uur langs de uitkijktoren in zuidelijke richting vloog heeft op Duits grondgebied geslapen en betreft vermoedelijk het gezenderd vrouwtje SCUB14.
Duits Lüzekamp heeft geen exemplaren opgeleverd.
Conclusie: Tijdens de tweede integrale telling zijn vijf exemplaren geteld, waarvan twee zeker en drie vermoedelijk op de Meinweg hebben overnacht. Het 6e exemplaar, SCUB14, heeft in de bossen ten noorden van de Meinweg geslapen.

Aan deze telling namen deel: Wil Hodzelmans, Joop Wolters Albert Kleibeuker, Fred Engelen, Peter Heuts, Anja van Halbeek, Jorick Dritty, Hans van Neer ,Henk Beckers,Marc & Anita Poeth, Ernest van Asseldonk en Jan Vandewall.Terug naar overzicht